Presentación IMPART Gabinete de Prensa y Comunicación

La pujada dels carburants fa disparar les alarmes de l’economia

Joan Miquel Piqué (EADA BUSINESS SCHOOL) - EL PUNT AVUI

L’escalada sostinguda dels preus dels carburants en els últims mesos ha fet que els experts alertin de la possibilitat que quedi hipotecada la recuperació econòmica. Massa factors depenen d’aquesta evolució, amb una alça que queda ben palesa si pensem que, segons dades oficials, fa un any la gasolina súper de 95 octans es pagava a 1,168 euros el litre (de mitjana) i aquest juny la mitjana oficial se situa en 1,333 euros. En el cas del dièsel, s’ha passat de 1,039 a 1,238 euros per litre en el mateix període.

Al marge de l’impacte directe en les economies domèstiques i empresarials, aquest progrés pot tenir conseqüències macroeconòmiques funestes si, com auguren els experts, el preu de la primera matèria, el petroli, continua el seu ascens al llarg d’aquest any i probablement del vinent. Només en els últims dotze mesos, la cotització del cru ha pujat més d’un 64%..

 Para leer la noticia, aquí 

Telemedicina ocular

Pedro Grimaldos (CLÍNICA EYECOS) - LA VANGUARDIA

La clínica oftalmológica barcelonesa Eyecos ha desarrollado una aplicación móvil que permite hacer un primer diagnóstico de los ojos de un paciente a distancia, con el fin de reducir la situación de las saturadas urgencias oftalmológicas de los hospitales. “El ojo es un órgano que tiene más de la mitad de su estructura en la superficie, por lo que se pueden detectar la mayoría de las patologías mediante una captura de ojos precisa”, explica el doctor Pedro Grimaldos, director de Eyecos y creador de la aplicación.

Así, EYECOS Selfie permite al paciente de una forma sencilla fotografiar ambos ojos con la iluminación y el enfoque precisos "para que un especialista pueda diagnosticar la problemática a través de la captura".

 Para leer la noticia, aquí 

Miquel Espinosa, director general d'EADA a Valor Afegit (TV3)